De kitspuiten bij SabaPro: welke apparatuur gebruik ik?

  • Geplaatst op
  • Door SabaPro.nl
De kitspuiten bij SabaPro: welke apparatuur gebruik ik?

Bij het aanbrengen van kit worden verschillende soorten gereedschappen gebruikt. Een van de meest gebruikte gereedschappen is het kitpistool, ook bekend als kitspuit.

Dit gereedschap is geschikt voor het aanbrengen van kit uit kokers, worsten (zowel 400 ml als 600 ml) en kan zelfs tweecomponenten systemen verwerken, hoewel in sommige gevallen een dwangmenger nodig is.

Een hoogwaardig kitpistool heeft een druppelvrij systeem dat lekkage en vervuiling voorkomt. Er zijn verschillende modellen beschikbaar in diverse prijsklassen en typen, waaronder handmatige, luchtdruk- en elektrische kitspuiten.

Handmatige kitspuiten

Handmatige kitspuiten zijn ideaal voor het aanbrengen van kleinere hoeveelheden kitvoegen. Ze zijn relatief goedkoop, licht van gewicht en zorgen voor een nauwkeurige applicatie met veel bewegingsflexibiliteit. Het voordeel van een handmatige kitspuit is dat deze overal gebruikt kan worden, ook op bijvoorbeeld steigers. Het gebruik van handmatige kitspuiten kan echter belastend zijn voor de hand van de gebruiker, met name bij dikkere kitten met een hogere aanvangssterkte (high-tacks). Speciale handmatige kitspuiten met vertraagde overbrenging zijn beschikbaar om de benodigde kracht van de gebruiker te verminderen.

 

 

Luchtdruk kitspuiten

Luchtdruk kitspuiten, ook bekend als pneumatische kitspuiten, zijn eenvoudig te bedienen en bieden een snellere applicatie in vergelijking met handmatige kitspuiten. Dit stelt de gebruiker in staat om meer meters per dag te maken. Echter, de mobiliteit op de werklocatie kan beperkt worden door het snoer van de compressor. Bij het kiezen van deze methode moet dus rekening worden gehouden met de afstand tot de compressor.

 

 

Elektrische kitspuit

Een elektrische kitspuit (ook wel accu kitspuit genoemd) biedt een uitstekende oplossing voor een gelijkmatige verdeling van kit. De draadloze functie biedt bewegingsvrijheid zonder beperkingen van snoeren. Deze methode combineert de voordelen van zowel een luchtdruk kitspuit als een handmatige kitspuit. Het kan echter wel iets zwaarder zijn en kan in een andere prijscategorie vallen.

 

 

Drukvat

In de civieltechnische en milieutechnische sector wordt veelal gebruik gemaakt van drukvaten voor kitapplicatie. Met behulp van een kitlans (een soort hele lange kitspuit) kan eenvoudig kit worden aangebracht. Bijvoorbeeld bij het afdichten van dilatatievoegen op luchthavens. Deze aanpak is ideaal voor meer vloeibare kitten. Met een drukvatsysteem kan tot wel 1500 meter kit per dag worden aangebracht, en het vereist relatief eenvoudige apparatuur, namelijk een aggregaat, drukvat en compressor. Deze drukvaten staan niet standaard op onze webshop, maar neem vooral contact op om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

 

 

Pompverwerking

Voor grootschalige projecten binnen de civieltechnische en milieutechnische sector is pompverwerking een uitkomst. Zowel luchtdruk- als elektrische systemen kunnen worden ingezet, waarop grote vaten kunnen worden aangesloten. Deze geavanceerde methode kan indrukwekkende hoeveelheden voegen per uur verwerken, tot wel vijf kilometer per dag. Pompverwerking biedt ook een continue uitstroom en nauwkeurige controle over het mengen van tweecomponenten systemen. Echter, mobiliteit kan beperkt worden door slangen en er is een investering in een mobiele pomp nodig.

 

 

Nozzles

Een nozzle is een ander woord voor mondstuk. Werk je met kit, dan is een nozzle niet weg te denken in je verwerking. Tegenwoordig zijn er vele vormen te verkrijgen. Of je de juiste nozzle kiest, is afhankelijk van meerdere factoren. Als u vragen heeft over wat de juiste nozzle is voor uw project, neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar.